DCM

Bloeiende planten, terrasplanten, kruiden, fruit en groenten, etc., alle planten hebben nu dat beetje extra voeding nodig. Zeker als ze na een tijdje hun basisbemesting in de (pot)grond hebben opgebruikt. De beste optie? Vloeibare meststoffen! Die voeden je planten sneller en dringen dieper door in de potgrond dan andere meststoffen.

In het assortiment DCM Vloeibare Meststoffen vind je voor iedere plantensoort de ideale voeding.

Extra voeding voor uitbundige bloeiers

Potplanten en bloemen hebben de kracht om hun hele omgeving op te fleuren met hun stralende energie. Vooral als ze stevig bloeien. Maar een uitbundig bloeiende plant heeft een grote eetlust. In de DCM Ecoterra® Potgronden vinden je planten voldoende voeding voor 100 dagen, maar daarna vragen ze al snel om meer. Bijmesten dus, en dan liefst met vloeibare meststoffen, want die dringen dieper en sneller in de kluit.

 

Vloeibare meststoffen in de moestuin

Niet alleen planten in potten kunnen extra voeding gebruiken. Ook in de moestuin geven vloeibare meststoffen je groenten en kruiden een stevige boost. Kijk maar uit naar een extra lekkere oogst!

 

Planten hebben een goede potgrond en voldoende water nodig. DCM Potgrond Aquaterra® DCM bevat naast een organische bemesting ook waterkristallen die het water langer vasthouden. Deze potgrond is daarom ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

Wanneer je in de zomer lang in de zon werkt is het belangrijk om veel water te drinken, en dat is voor jou planten niet anders. Naast een kwalitatieve potgrond hebben ze zeker als ze in de volle zon staan ook voldoende water nodig.

DCM Potgrond Aquaterra® bundelt die 2 noden in 1 kwaliteitsproduct. Deze potgrond bestaat uit de allerbeste grondstoffen zoals tuinturf, turfstrooisel en klei en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen. De potgrond blijft elastisch, behoudt zijn structuur en geeft gedurende 100 dagen geleidelijk zijn voedingselementen af.

Dit resulteert in een gelijkmatige groei en een rijke bloei. Bovendien zijn er waterkristallen aan toegevoegd en dat is een erg slim verhaal. Waterkristallen zijn polymeren die 100 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opslaan. Ze zuigen het water eerst op en geven het dan stelselmatig vrij aan de wortels die beschikken zo over een eigen waterreservoir. Gedaan dus met elke dag water geven

Maar hoe begin je er nu best aan.
Kies een pot of bloembak met gaten in de bodem en bedek die bodem eerst met DCM Hydrokorrels. De Hydrokorrel verbetert op die manier de drainage.
Daarna maak je de DCM Potgrond Aquaterra® potgrond goed los en vul je de pot gedeeltelijk op. Zorg dat je voldoende ruimte overlaat voor de wortelkluit. Maak vervolgens de wortels voorzichtig los. Vul nu verder aan, druk aan en begiet flink.

DCM Potgrond Aquaterra® en DCM Hydrokorrels vormen zo de ideale combinatie voor prachtige terras- of perkplanten die lang in de zon staan of voor potten en hanging baskets die moeilijk bereikbaar zijn en je moet ze minder vaak water geven

 

Heeft uw onze tuin-actiekrant al ontvangen? Zo niet dan komt deze in week 12 bij u in de bus samen met het grondtestzakje.
Deze staat vol informatie en handige tips over wat u kunt doen om uw tuin, terras en borders voor te bereiden op een mooi en gezond voorjaar! Profiteer van onze mooie aanbiedingen. Alleen de laatste actie met de mottenvallen is niet bij ons verkrijgbaar.
Klik op de foto en uw kunt lekker bladeren wanneer het u uitkomt. Heeft u vragen of advies nodig dan zien wij u graag in ons Groencentrum tijdens de openingstijden.

 

DCM heeft vele natuurvriendelijke producten voor tuin en plant. Het gehele assortiment is te bekijken op de site van DCM.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.