DCM

27-03-2020

Rozen zijn echte sfeermakers in je tuin. Met hun prachtige kleuren en aromatische geuren, zijn ze onweerstaanbaar voor iedere bloemenliefhebber. Maar al zijn ze een streling voor de zintuigen, ze zijn ook erg delicaat. De juiste verzorging is daarom essentieel.

Wist jij dit al over je rozen?

Rozen zijn echte kalkvreters
Zonder kalk krijgen rozen het moeilijk. Hun ideale pH-waarde ligt tussen 6,5 en 7. Voed ze daarom met DCM Groen-Kalk®️ voor je gaat bemesten. Hierdoor worden hun plantcellen sterker en nemen ze voedingsstoffen beter op. Zo voelen ze zich helemaal goed in de grond.

Rozen vragen een specifieke voeding
Als mensen kunnen we niet leven zonder gebalanceerde voeding. Voor je rozen is dat niet anders. DCM Meststof Rozen & Bloemen geeft je rozen de perfecte voeding voor een lang en gezond leven. Geniet van een rijke rozenbloei met intense kleuren, dankzij toegevoegd kalium en magnesium.

Goed verzorgde rozen hebben een betere weerstand
Als je je rozen goed verzorgt (met kalk en de juiste meststof) krijgen ze een goede weerstand. Ze zijn dan beter bestand tegen (abiotische) stressfactoren zoals droogte en warmte.

15-10-2020

In de winter ben je dan misschien minder buiten, het uitzicht op je tuin mag nog steeds een mooi plaatje zijn. Bemest je gazon nog een laatste keer in het najaar, zodat het gewapend is tegen de winterkou.

Met een goede najaarsbemesting maak je je gras ijzersterk. Dankzij een dicht gazon krijgen onkruid en mos minder kans, en je gazon blijft er de hele winter lang mooi uitzien.

De ideale herfstbemesting

DCM Gazonmeststof Najaar is ideaal voor de laatste bemesting van het jaar. Het bevat:

  • ijzer en magnesium, voor intense groenkleuring
  • fosfor, voor een goede wortelvorming
  • kalium, voor een sterk gazon

Tip

Naast bemesten hoort ook bekalken bij de najaarsverzorging van je gazon. DCM Groen-Kalk® ontzuurt de bodem, waardoor het gras voedingsstoffen beter opneemt. Bovendien remt ontzuring van de bodem de mosgroei af tijdens de wintermaanden. De ideale periode om te bekalken is vanaf oktober, na de najaarsbemesting.

Een stapje voor op mos en onkruid

Een goede najaarsverzorging doe je niet alleen om tijdens de wintermaanden van een mooie tuin te kunnen genieten. Ook na de winter pluk je er de vruchten van. Want wie het hele jaar door een sterk en dens gazon heeft, verkleint de kans op mos en onkruid in het voorjaar. Een start met grote voorsprong dus, want een verzwakt gazon herstellen hoeft alvast niet op je to-do-lijstje.

Tip

Maai het gras voor de winter iets minder kort (5 à 6 centimeter). Dat maakt het nog moeilijker voor mos en onkruid om door te breken.

 

15-07-2019

Bloeiende planten, terrasplanten, kruiden, fruit en groenten, etc., alle planten hebben nu dat beetje extra voeding nodig. Zeker als ze na een tijdje hun basisbemesting in de (pot)grond hebben opgebruikt. De beste optie? Vloeibare meststoffen! Die voeden je planten sneller en dringen dieper door in de potgrond dan andere meststoffen.

In het assortiment DCM Vloeibare Meststoffen vind je voor iedere plantensoort de ideale voeding.

Extra voeding voor uitbundige bloeiers

Potplanten en bloemen hebben de kracht om hun hele omgeving op te fleuren met hun stralende energie. Vooral als ze stevig bloeien. Maar een uitbundig bloeiende plant heeft een grote eetlust. In de DCM Ecoterra® Potgronden vinden je planten voldoende voeding voor 100 dagen, maar daarna vragen ze al snel om meer. Bijmesten dus, en dan liefst met vloeibare meststoffen, want die dringen dieper en sneller in de kluit.

Vloeibare meststoffen in de moestuin

Niet alleen planten in potten kunnen extra voeding gebruiken. Ook in de moestuin geven vloeibare meststoffen je groenten en kruiden een stevige boost. Kijk maar uit naar een extra lekkere oogst!

 

15-04-2019

Planten hebben een goede potgrond en voldoende water nodig. DCM Potgrond Aquaterra® DCM bevat naast een organische bemesting ook waterkristallen die het water langer vasthouden. Deze potgrond is daarom ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

Wanneer je in de zomer lang in de zon werkt is het belangrijk om veel water te drinken, en dat is voor jou planten niet anders. Naast een kwalitatieve potgrond hebben ze zeker als ze in de volle zon staan ook voldoende water nodig.

DCM Potgrond Aquaterra® bundelt die 2 noden in 1 kwaliteitsproduct. Deze potgrond bestaat uit de allerbeste grondstoffen zoals tuinturf, turfstrooisel en klei en een uitgebalanceerd mengsel van organische meststoffen. De potgrond blijft elastisch, behoudt zijn structuur en geeft gedurende 100 dagen geleidelijk zijn voedingselementen af.

Dit resulteert in een gelijkmatige groei en een rijke bloei. Bovendien zijn er waterkristallen aan toegevoegd en dat is een erg slim verhaal. Waterkristallen zijn polymeren die 100 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opslaan. Ze zuigen het water eerst op en geven het dan stelselmatig vrij aan de wortels die beschikken zo over een eigen waterreservoir. Gedaan dus met elke dag water geven

Maar hoe begin je er nu best aan.
Kies een pot of bloembak met gaten in de bodem en bedek die bodem eerst met DCM Hydrokorrels. De Hydrokorrel verbetert op die manier de drainage.
Daarna maak je de DCM Potgrond Aquaterra® potgrond goed los en vul je de pot gedeeltelijk op. Zorg dat je voldoende ruimte overlaat voor de wortelkluit. Maak vervolgens de wortels voorzichtig los. Vul nu verder aan, druk aan en begiet flink.

DCM Potgrond Aquaterra® en DCM Hydrokorrels vormen zo de ideale combinatie voor prachtige terras- of perkplanten die lang in de zon staan of voor potten en hanging baskets die moeilijk bereikbaar zijn en je moet ze minder vaak water geven

 

Heeft uw onze tuin-actiekrant al ontvangen? Zo niet dan komt deze in week 12 bij u in de bus samen met het grondtestzakje.
Deze staat vol informatie en handige tips over wat u kunt doen om uw tuin, terras en borders voor te bereiden op een mooi en gezond voorjaar! Profiteer van onze mooie aanbiedingen. Alleen de laatste actie met de mottenvallen is niet bij ons verkrijgbaar.
Klik op de foto en uw kunt lekker bladeren wanneer het u uitkomt. Heeft u vragen of advies nodig dan zien wij u graag in ons Groencentrum tijdens de openingstijden.

 

DCM heeft vele natuurvriendelijke producten voor tuin en plant. Het gehele assortiment is te bekijken op de site van DCM.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.