De winter komt eraan. Tijd voor kalk!

Als je even niet oplet, zal de natuurlijke verzuring van de bodem, je gazon stevig uit balans brengen waardoor mos zijn kans ziet om op te komen. Gelukkig kan je de pH corrigeren met een goede kalkbeurt op het juiste moment (vandaar de indirecte werking tegen mos). En dat moment is nu, in het najaar.

Gras vs. mos

In je tuin is er een constante strijd tussen gras en mos. Waar gras verzwakt, profiteert mos van de gelegenheid om zich tussen je gazon te nestelen. Maar... als je weet dat mos van een zure grond houdt, en gras de voorkeur geeft aan een neutrale bodem, dan kan kalk helpen om je gazon een voorsprong te geven*. Kalk neutraliseert namelijk het zuur, en maakt de bodem ideaal voor de gazonwortels. Zo groeit je gras sterker, en krijgt mos minder kans om zich te ontwikkelen.

Bekalken in de koude maanden

De koude maanden, tussen oktober en februari, vormen de natste periode van het jaar en zijn daardoor ideaal om je bodem te ontzuren met DCM Groen-Kalk®. Zo breng je de zuurtegraad tijdens de winter op een ideaal niveau voor je gazon. Een ontzuurde bodem geeft in het voorjaar minder kans op mos. DCM Groen-Kalk® komt in gemakkelijk strooibare korrels, speciaal ontwikkeld voor gazons. Het is rijk aan magnesium, wat essentieel is voor de fotosynthese en een diepgroene kleur.

Laat de winter nu maar komen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.