Test uw grond op 30 maart tijdens de Grondtestdag van Groencentrum de Mortelen

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in uw tuin. De planten nemen via de wortels, vocht en voeding op uit de grond. Wanneer de zuurgraad van de grond niet goed is, en er geen voeding aanwezig is zullen de planten een slecht resultaat geven.

Om te kijken hoe de toestand van uw grond is kunt u via Groencentrum de Mortelen laten uitvoeren. Breng het grondtestzakje (ligt in uw brievenbus in week 12) of (jam-)potje gevuld met grond uit uw tuin mee! Tijdens deze grondtest wordt die grond met speciale vloeistof gemengd om de voedingstoestand van meegenomen grond te testen.

Of het nu gaat om je gazon of je buxus, haag, rozen of andere tuinplanten, alle planten hebben voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, ziektes en plagen. Met deze test krijg je een juist advies over de voedingstoestand en wat je kunt doen om deze te verbeteren. Daarnaast wordt ook de pH van de bodem correct gemeten. En die pH-waarde (zuurtegraad) is de sleutel tot een groeizaam succes! Wanneer deze namelijk niet optimaal is zullen de plantcellen zwakker zijn en zullen ze ook niet alle voeding uit de bodem kunnen opnemen en naar de bloemen en bladeren transporteren. Dit kan je verhelpen met kalk. Deze grondanalyse meet correct de pH-waarde en geeft direct een sluitend advies over de te strooien hoeveelheid kalk voor die optimale zuurtegraad.

Dankzij deze grondanalyse krijgt u een sluitend resultaat over de conditie van uw tuin en een perfect advies voor een stralend resultaat.

Breng het grondtestzakje (ligt in uw brievenbus in week 12) of (jam-)potje mee!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.