Dorre bladeren en kale plekken in de tuin? Larven!

Als gepassioneerd tuinier voel je het meteen als er iets niet pluis is in je tuin. Waar komen die dorre bladeren en kale plekken toch ineens vandaan? Als je geen zichtbare oorzaak herkent, is de kans groot dat de daders zich schuilhouden in de bodem van je tuin: wortelvretende larven. Kom erachter met welke larven jij te maken hebt, en kies de beste natuurlijke bestrijdingsmethode.

Aantasting van het gazon: emelten of engerlingen

Dorre en kale plekken in het gazon (wanneer er geen sprake is van droogte) zijn symptomen van een mogelijke aantasting door emelten of engerlingen:

 

  • Emelten zijn de larven van de langpootmug. Ze zijn bruingrijs, ongeveer 4cm groot en hebben geen pootjes.
  • Engerlingen zijn larven van bladsprietkevers, zoals de meikever, junikever en rozenkever. Ze zijn dik, wit, krom, tot 4cm groot, met een bruine kop en pootjes.

 

Beide veelvraten zijn verzot op graswortels, die ze onder het grasoppervlak gretig weghappen, met alle gevolgen vandien voor je grasmat.

Larven natuurlijk bestrijden met aaltjes van DCM

Heb je de larven in je tuin geïdentificeerd? Dan kan je effectief ingrijpen met de aaltjes van DCM. Die zetten meteen de zoektocht in naar de larven en treden hun lichaam binnen. Ze doden hun gastheer en voeden zich met het lichaam, zodat jij er helemaal van verlost bent. 100% natuurlijk en duurzaam!

Natuurlijk te verkrijgen bij Groencentrum de Mortelen

Zoals het gehele assortiment van DCM zijn ook deze producten én specialistisch advies voor uw gazon te verkrijgen bij Groencentrum de Mortelen. Kom langs en profiteer van de actie!


Reacties zijn gesloten.