Maak van je bloembakken mooie gekleurde winterbloembakken

Bloembakken hoeven tijdens de winterperioden niet op zolder of in een tuinhuis terecht te komen. Je kunt er ook in de winter je vensterbanken en terrassen mee opfleuren. Wij hebben weer volop bloeiende violen, groot en klein bloemig. Viooltjes geven de winter kleur, enkel als het vriest laten ze hun kopjes hangen; maar zodra de vrieskou voorbij is, staan ze weer rechtop. Heb jij de nieuwe hanging baskets met waterreservoir van ons? Ook deze zijn mooi te vullen met onze violen en bloeien tot half mei!

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt ook de bloembakken met viooltjes afwisselen met klimop of kies uit een heel assortiment aan bladhoudende vaste planten, grassen en kleine heesters of kleine coniferen. Absolute voorwaarde voor een geslaagde winterbloembak is dat de bloembakken een goede afwatering hebben; er valt immers veel regen in de lange winterperiode. Verder is het ook van belang dat je er wat variatie in steekt qua kleur, hoogte en bladvorm.


TIPS:

  • Zorg er voor dat je bloembakken voorzien zijn van draineringsgaten i.v.m. de Nederlandse regenperiodes tijdens de winter.
  • Leg op de bodem een stuk geweven plastiek. Daarop een laag kleikorrels en daarop opnieuw een laag geweven plastiek.
  • Vul nu met een beetje goede plantaarde.
  • Verdeel je planten zoals jij het mooi vindt.
  • Vul aan met aarde.
  • Laat wel een gietrand. Want in bepaalde perioden kunnen planten zelfs in de winter water nodig hebben.Vergeet niet je hervulbare zomerbloembakken in te leveren voor 1 januari en ontvang een tegoed bon die volgend jaar weer te besteden is bij een nieuwe hangingbasket.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.