Waarom een gazon jaarlijks bekalken?

Nu tijd om uw gazon te bekalken

Een onaangepaste zuurgraad van de bodem stelt plantenwortels niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Daardoor krijg je een verminderde grasgroei. Vaak steken mos en onkruiden makkelijk de kop op wanneer er open plekken in het gazon komen. Beter voorkomen dan genezen!

Bodems verzuren van nature. Eén van de oorzaken daarvan is de zure regen. wanneer de bodem te zuur is, hebben de graswortels moeite om voedingsstoffen op te nemen. Zeker op zandgronden is dit een probleem omdat ze van nature sneller verzuren.

De ideale zuurgraad (ph) voor uw gazon ligt tussen de 6,0 en 7,0. een te lage ph van de bodem belemmert immers de microbiële activiteit van de bodem. daarenboven worden de voedingselementen in de bodem moeizamer vrijgegeven aan de graswortels.

Resten van afgemaaide gras worden minder snel omgezet en er ontwikkelt zich een moeilijk doordringbare viltlaag. water en voedingsstoffen kunnen de graswortels dan niet meer bereiken. Een te lage ph bevordert ook de ontwikkeling van mos.

De juiste zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat het gras weer voedingsstoffen kan opnemen, het gras weer groeit zoals het moet en mos geen kans krijgt. breng de zuurgraad van de bodem daarom op peil met DCM Groen-Kalk®.

  • deze gekorrelde kalkmeststof is speciaal ontwikkeld voor gebruik op gazons en siertuinen.
  • door een hoog gehalte aan magnesium (bevat 15 % mgo) zorgt Groen-Kalk voor een frisgroene kleur van uw gazon.
  • gebruiksgemak is verzekerd door de makkelijke strooibaarheid, zowel met de hand als met de meststofstrooier.
  • een jaarlijkse onderhoudsdosis van 1 - 1,5 kg Groen-Kalk per 10 m² tussen september en mei volstaat voor een seizoen lang gazonplezier.
  • Groen-Kalk lost snel op en is volkomen veilig voor uw gazon.

DCM Groen-Kalk®, de sleutel tot een prachtig gazon!

Deze Groenkalk is ook goed voor uw borders! Zorg er alleen voor dat het niet gebruikt wordt bij zuurminnende planten. Deze planten kunnen niet tegen deze kalk.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.