Potten

Potten

Tuinpotten: Een Overzicht van Materialen voor een Bloeiende Tuin

Of je nu je eerste stappen zet in de wereld van tuinieren of al een doorgewinterde plantenliefhebber bent, de keuze van tuinpotten is van cruciaal belang voor een weelderige en bloeiende buitenruimte. Laten we eens inzoomen op de diverse materialen die beschikbaar zijn en ontdekken welke het beste past bij jouw tuinbehoeften:

1. Keramiek: Stijlvol en Duurzaam
Kenmerken: Keramische potten stralen een tijdloze elegantie uit. Ze zijn beschikbaar in een scala van kleuren en ontwerpen en bieden een duurzame en klassieke keuze voor je tuin.
Toepassing: Ideaal voor sierplanten en bloemen, voegen keramische potten een vleugje klasse toe aan zowel binnen- als buitenruimtes.

2. Polyester: Lichtgewicht en Veelzijdig
Kenmerken: Lichtgewicht en gemakkelijk verplaatsbaar. Polyester potten hebben een moderne uitstraling en zijn duurzaam, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor verschillende planten.
Toepassing: Geschikt voor zowel binnen- als buitenteelt, vooral voor grotere planten die regelmatig moeten worden verplaatst.

3. Kunststof: Betaalbaar en Praktisch
Kenmerken: Betaalbaar, lichtgewicht en verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Behoudt vocht goed en is gemakkelijk te onderhouden.
Toepassing: Perfect voor het kweken van een verscheidenheid aan planten, van bloemen tot groenten, met een praktische en betaalbare oplossing.

4. Manden: Natuurlijke Schoonheid
Kenmerken: Manden voegen een rustieke charme toe aan je tuin. Ze bieden goede ventilatie en een natuurlijke uitstraling.
Toepassing: Uitstekend voor het kweken van klimplanten en bloemen, waarbij de manden een natuurlijke omgeving creëren.

5. Glas: Elegant en Modern
Kenmerken: Glas voegt een vleugje moderniteit en elegantie toe aan je buitenruimte. Hoewel delicaat, biedt het een verfijnde esthetiek.
Toepassing: Geschikt voor decoratieve planten en bloemen, waarbij het glas een artistiek element toevoegt aan de tuin.

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en esthetiek. Kies de tuinpotten die passen bij jouw persoonlijke stijl en plantbehoeften, en creëer zo een bloeiende oase in je eigen tuin.

Creëer Structuur en Stijl in je Tuin met Stapelblokken

tuin tips

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint met het cultiveren van je buitenruimte, het gebruik van stapelblokken kan een slimme en stijlvolle keuze zijn om een onderscheidende en functionele tuin te creëren. Stapelblokken bieden niet alleen stabiliteit en duurzaamheid, maar openen ook een wereld van ontwerpmogelijkheden.

1. Functionaliteit en Duurzaamheid:
Stapelblokken zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de elementen, waardoor ze niet alleen duurzaam, maar ook onderhoudsarm zijn. Ze bieden de nodige stabiliteit voor diverse toepassingen in de tuin, van verhoogde bloembedden tot terrasvorming.

 

2. Creëer Verhoogde Bloembedden:
Het gebruik van stapelblokken om verhoogde bloembedden te creëren, voegt niet alleen een esthetisch element toe aan je tuin, maar maakt ook het beplanten en onderhouden van je tuin gemakkelijker. Laag op laag, kun je diverse planten introduceren voor een gevarieerd en kleurrijk geheel.

 

3. Strakke Terrasvorming:
Stapelblokken zijn ideaal voor het bouwen van strakke en moderne terrassen. Door de blokken nauwkeurig te stapelen, kun je een stevige basis creëren voor een duurzaam terras. De strakke lijnen voegen een eigentijdse uitstraling toe aan je buitenruimte.

 

4. Accentueer Tuinpaden:
Maak een statement in je tuin door stapelblokken te gebruiken om tuinpaden te accentueren. Plaats ze langs de randen van paden voor een nette afwerking en voeg verlichting toe voor een dramatisch effect, vooral ‘s avonds.

 

5. Creëer Visuele Diepte:
Door stapelblokken op verschillende hoogtes te stapelen, kun je visuele diepte aan je tuin toevoegen. Dit geeft niet alleen een interessante dimensie aan de ruimte, maar maakt ook dat je tuin er dynamisch en boeiend uitziet.

 

Conclusie:
Stapelblokken vormen de bouwstenen voor een tuin die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Of je nu kiest voor het verhogen van bloembedden, het vormgeven van een strak terras, het accentueren van tuinpaden of het creëren van visuele diepte, deze veelzijdige blokken bieden onbegrensde mogelijkheden. Transformeer je buitenruimte met stapelblokken en ontdek hoe je een stijlvolle en functionele oase kunt creëren waarin je kunt genieten van al het groen om je heen.

 

Gras herstellen, kale plekken herstellen in je gazon

Is je gazon ook toe aan een opknapbeurt?

 

Kale plekken, molshopen, schrale sprietjes…. lijkt je gazon ook meer op een slagveld dan op die prachtig groene grasmat van je dromen? Laat het niet aan je

hart komen, en begin meteen aan het herstel. Graszaad en bodemverbeteraar kunnen wonderen verrichten. Kom snel langs voor advies en de juiste producten!

TIP: Kom op op 25 maart 2023 naar Groencentrum de Mortelen, stel uw vragen aan de DCM specialist én laat gratis uw grond testen!

Kale plekken in een wip hersteld

Kale plekken, platgetreden stukken, resten van molshopen: de winter is niet altijd even lief voor een gazon. Gelukkig herstelt gras snel. Hark de molshopen open en zaai kale plekken zo snel mogelijk in. Met herstelgraszaad DCM Graszaad Plus Herstel en een laagje DCM Vivimus® Gazon bodemverbeteraar bovenop, zijn die lelijke vlekken in je gazon snel weer mooi vol groen.

TIP: Gebruik geen potgrond om gaten op te vullen of om over graszaad te strooien, dat droogt veel te snel uit!

Graszaad Plus Herstel

Het grote voordeel van herstelgraszaad?
DCM Graszaad Plus Herstel bevat snel kiemende graszaden én startvoeding, waardoor kale plekken veel sneller weer groen en vol zijn.

Pak je gazon nu grondig aan

Ziet je gazon er over de hele lijn schraal uit? Oogt het gras erg uitgedund, na een verticuteerbeurt? Pak het probleem meteen aan, voor er zich onkruid tussen het gras nestelt. Zaai herstelgraszaad DCM Graszaad Plus Herstel, en bescherm de zaadjes met een laagje bodemverbeteraar DCM Vivimus® Gazon bovenop.

TIP: Zit er nog mos in je gazon? Strooi dan eerst DCM Gazon Pur®, een meststof die de grasmat voedt én indirect werkt tegen mos.

Drie dingen die je absoluut moet weten voor je begint:
1. Controleer eerst de zuurtegraad, met de DCM Bodemanalyse Testkit.
2. Breng, indien nodig, DCM Groen-Kalk® aan. Kalk maakt dat de graswortels de voedingsstoffen beter opnemen en zich tot een sterke grasmat ontwikkelen.
3. Zorg voor een goed gevoede start! Strooi voor het zaaien of uitrollen DCM Meststof Aanleg Gazon uit.

Toch een nieuwe grasmat aanleggen? Bestel gemakkelijk online!

Ziet je grasmat er niet meer uit, al je inspanningen ten spijt? Tijd voor een nieuwe! De vroege lente is een prima moment om een gazon aan te leggen. Met de prille lenteregentjes kiemt gras gemakkelijk en slaat het snel aan het groeien.

Koop met € 60 korting een regenton naar keuze!

Wegens succes kan er geen gebruik meer worden gemaakt van deze actie. De beschikbare regentonnen zijn inmiddels allemaal vergeven!

Koop van 28 november t/m 31 december 2022 met € 60,- korting een regenton naar keuze bij Groencentrum de Mortelen. Deze regentonactie wordt u aangeboden in combinatie met de gemeente Best. Op vertoon van de ingevulde kortingsbon kunt u een regenton met korting aanschaffen. Als inwoner van Best krijgt u € 60,- korting op een regenton naar keuze. Per huishouden mag u 1 ton aanschaffen met korting. Op = op. Uiteraard kunt u als vaste klant ook uw spaarpunten gebruiken voor extra korting, zo wordt het nog interessanter!

Download de kortingsbon

Download de kortingsbon (JPG, 747.4 kB). U ontvangt dan korting op de aanschaf van een regenton naar keuze. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een traditionele kunststof regenton, een houten regenton of een design regenton met bloembak.

Bespaar op drinkwater

Onze riolen worden steeds meer belast door hevige buien door klimaatverandering. De gemeente neemt maatregelen om de overlast hiervan te beperken maar met de regenton kunt u ook zelf iets doen. Het water uit de regenton kunt u gebruiken om de planten water te geven of bijvoorbeeld de ramen te wassen. Dit bespaart kostbaar drinkwater. En doordat er minder regenwater rechtstreeks het riool inloopt, voorkomt u overstroming.

 

 

 

Zomer in de tuin! Aanbiedingen om extra te genieten van uw tuin!

Onderstaand onze nieuwste aanbiedingen. Kom snel langs want onze kassen staan bomvol met talloze eigen gekweekte zomerbloeiers, mediterrane planten etc.. Zoals u van ons gewend bent hebben we ook dit jaar weer een groot aantal hanging baskets met waterreservoir. Deze bloeien de hele zomer!

Deze aanbiedingen zijn voor klantenkaart houders al geldig vanaf 16-6-2022! Heeft u nog geen klantenkaart? Vraagt u deze dan direct bij onze kassa. U spaart hiermee punten bij elke aankoop, die u kunt inwisselen tegen mooie kortingen bij volgende aankopen.

groencentrum de mortelen in best

Volop bloeiende aanbiedingen en terras toppers!

Onderstaand onze nieuwste aanbiedingen. Kom snel langs want onze kassen staan bomvol met talloze eigengekweekte zomerbloeiers, mediterane planten etc.. Zoals u van ons gewend bent hebben we ook dit jaar weer een groot aantal hanging baskets met waterreservoir. Deze bloeien de hele zomer!

Naast onderstaande aanbiedingen hebben wij onze succesvolle actie verlengd: eigen geteelde vaste planten (potmaat 15): 3 stuks voor maar € 12,-! Verras

Deze aanbiedingen zijn voor klantenkaart houders al geldig vanaf 6-5-2022! Heeft u nog geen klantenkaart? Vraagt u deze dan direct bij onze kassa. U spaart hiermee punten bij elke aankoop, die u kunt inwisselen tegen mooie kortingen bij volgende aankopen.

groencentrum de mortelen in best

Moederdag = Plantendag! Onze kassen staan vol mooie zomerbloeiers!

Op 8 mei is het weer moederdag. Een mooie dag voor mooie planten. Onze kassen staan weer vol met talloze eigengekweekte zomerbloeiers, mediterane planten etc.. Zoals u van ons gewend bent hebben we ook dit jaar weer een groot aantal hanging baskets met waterreservoir. Deze bloeien de hele zomer!

Naast onderstaande aanbiedingen hebben wij onze succesvolle actie verlengd: eigen geteelde vaste planten (potmaat 15): 3 stuks voor maar € 12,-! Verras

Verder wensen we alle moeders een fijne Moederdag toe, namens het grootste plantencentrum in de regio: Groencentrum de Mortelen.

Deze aanbiedingen zijn voor klantenkaart houders al geldig vanaf 29-4-2022! Heeft u nog geen klantenkaart? Vraagt u deze dan direct bij onze kassa. U spaart hiermee punten bij elke aankoop, die u kunt inwisselen tegen mooie kortingen bij volgende aankopen.

groencentrum de mortelen in best

Maak ook een feestje van uw tuin! Koninklijke aanbiedingen!

Om gebruik te maken van onderstaande aanbieding komt u snel langs want op = op! Kijk meteen rond in ons compleet vernieuwde tuincentrum met een enorm aanbod aan vrolijke planten, potten en andere zaken die uw tuin, terras of balkon opfleuren deze lente! Wij zijn ook op zondag open!

Deze aanbiedingen zijn voor klantenkaart houders al geldig vanaf vrijdag 22-4-2022! Heeft u nog geen klantenkaart? Vraagt u deze dan direct bij onze kassa. U spaart hiermee punten bij elke aankoop, die u kunt inwisselen tegen mooie kortingen bij volgende aankopen.

Vrolijkheid en kleur met Pasen

Naast onderstaande aanbiedingen hebben wij ook een fraaie actie op de eigen geteelde vaste planten (potmaat 15): 3 stuks voor maar € 12,-! Zo heeft u tijdig alles in huis voor een vrolijk gekleurd Pasen!

Let op: wij zijn elke dag open, behalve 1e Paasdag!

Deze aanbiedingen zijn voor klantenkaart houders al geldig vanaf 8-4-2022! Heeft u nog geen klantenkaart? Vraagt u deze dan direct bij onze kassa. U spaart hiermee punten bij elke aankoop, die u kunt inwisselen tegen mooie kortingen bij volgende aankopen.

Maximaal genieten dit voorjaar met deze aanbiedingen!

Om gebruik te maken van onderstaande aanbieding komt u snel langs want op = op! Kijk meteen rond in ons compleet vernieuwde tuincentrum met een enorm aanbod aan vrolijke planten, potten en andere zaken die uw tuin, terras of balkon opfleuren deze lente! Wij zijn ook op zondag open!

Deze aanbiedingen zijn voor klantenkaart houders al geldig vanaf donderdag 24-3-2022! Heeft u nog geen klantenkaart? Vraagt u deze dan direct bij onze kassa. U spaart hiermee punten bij elke aankoop, die u kunt inwisselen tegen mooie kortingen bij volgende aankopen.