Gras herstellen, kale plekken herstellen in je gazon

Is je gazon ook toe aan een opknapbeurt?

 

Kale plekken, molshopen, schrale sprietjes…. lijkt je gazon ook meer op een slagveld dan op die prachtig groene grasmat van je dromen? Laat het niet aan je

hart komen, en begin meteen aan het herstel. Graszaad en bodemverbeteraar kunnen wonderen verrichten. Kom snel langs voor advies en de juiste producten!

TIP: Kom op op 25 maart 2023 naar Groencentrum de Mortelen, stel uw vragen aan de DCM specialist én laat gratis uw grond testen!

Kale plekken in een wip hersteld

Kale plekken, platgetreden stukken, resten van molshopen: de winter is niet altijd even lief voor een gazon. Gelukkig herstelt gras snel. Hark de molshopen open en zaai kale plekken zo snel mogelijk in. Met herstelgraszaad DCM Graszaad Plus Herstel en een laagje DCM Vivimus® Gazon bodemverbeteraar bovenop, zijn die lelijke vlekken in je gazon snel weer mooi vol groen.

TIP: Gebruik geen potgrond om gaten op te vullen of om over graszaad te strooien, dat droogt veel te snel uit!

Graszaad Plus Herstel

Het grote voordeel van herstelgraszaad?
DCM Graszaad Plus Herstel bevat snel kiemende graszaden én startvoeding, waardoor kale plekken veel sneller weer groen en vol zijn.

Pak je gazon nu grondig aan

Ziet je gazon er over de hele lijn schraal uit? Oogt het gras erg uitgedund, na een verticuteerbeurt? Pak het probleem meteen aan, voor er zich onkruid tussen het gras nestelt. Zaai herstelgraszaad DCM Graszaad Plus Herstel, en bescherm de zaadjes met een laagje bodemverbeteraar DCM Vivimus® Gazon bovenop.

TIP: Zit er nog mos in je gazon? Strooi dan eerst DCM Gazon Pur®, een meststof die de grasmat voedt én indirect werkt tegen mos.

Drie dingen die je absoluut moet weten voor je begint:
1. Controleer eerst de zuurtegraad, met de DCM Bodemanalyse Testkit.
2. Breng, indien nodig, DCM Groen-Kalk® aan. Kalk maakt dat de graswortels de voedingsstoffen beter opnemen en zich tot een sterke grasmat ontwikkelen.
3. Zorg voor een goed gevoede start! Strooi voor het zaaien of uitrollen DCM Meststof Aanleg Gazon uit.

Toch een nieuwe grasmat aanleggen? Bestel gemakkelijk online!

Ziet je grasmat er niet meer uit, al je inspanningen ten spijt? Tijd voor een nieuwe! De vroege lente is een prima moment om een gazon aan te leggen. Met de prille lenteregentjes kiemt gras gemakkelijk en slaat het snel aan het groeien.