Zweede palletkorrels voor uw palletkachel

Officieel Verkooppunt Zweedse Pallets

Pallets of palletkorrels zijn er in vele soorten en maten. Helaas kan je daarom ook snel de verkeerde houtpallets kopen. Houtpallets van slechte kwaliteit leveren veel problemen op zoals: storingen, rendement verlies en onnodig onderhoud aan je palletkachel. Bij Groencentrum de Mortelen koop je nu de beste Zweedse palletkorrels. In samenwerking met Zweedsepallets.nl zijn wij nu officieel verkooppunt geworden. Zoals ook wij staan zij voor een goede kwaliteit en de beste service, dus dit is een perfecte match! Deze houtpellets staan bekend om hun hoge verbrandingswaarde. Doordat je per kilo langer kunt verwarmen met onze houtpellets, ben je uiteindelijk voordeliger uit en is dit ook nog eens beter voor het milieu!

Geen last meer van roetaanslag op je raam en minder as in de brandbak?

  • Geen roet op het kachelraam
  • Weinig asresten waardoor je minder onderhoud nodig hebt
  • Mooie egale vlam die veel warmte afgeeft
  • Gemaakt van topkwaliteit hout uit Zweden
  • Zweedse Pellets wordt beoordeeld met een 9,5 door klanten
  • Als beste beoordeeld van alle pelletaanbieders door klanten
  • Met ENplus A1 certificaat

Welke pellets zijn het beste voor je pelletkachel?

Verbrandingswaarde

De beste pellets voor je pelletkachel hebben een minimale energiewaarde van 4,6 kWh/kg. Een witte korrel duidt vaak op hout dat sneller brandt, maar feller. Een bruine korrel betekent vaak een hardere houtsoort, die langer brandt maar minder fel.

Zweedse Pellets

De houtpellets hebben een unieke houtmix. Dit zorgt voor een ideale combinatie van zowel een schone als lange verbranding. De verbrandingswaarde is minimaal 4,6 kWh/kg, en gloeit erg lang na.

Aswaarde

Ga voor een product met een zo schoon mogelijke verbranding. As zorgt voor verlies van rendement en meer onderhoud aan je kachel. Niet iedere aanbieder laat de aswaarde zien. Moet je vaak het raam en de kachel van binnen schoonmaken? Probeer dan eens een andere soort zodat je het kunt vergelijken. Bij de meeste aanbieders is een aswaarde van 1% gangbaar.

Zweedse Pellets

Zweedse houtpellets zijn getest met de laagste aswaarde, namelijk 0,7%! Onze klanten geven gemiddeld een 9,5 aan onze topkwaliteit producten en we horen we vaak dat zij hun kachel minder vaak hoeven te onderhouden en dat de verbranding erg schoon is.

Vochtwaarde

Een droge verbranding zorgt voor minder rookvorming. Veel vocht zorgt voor onder andere problemen met het rookkanaal en het filter. Vaak staat de vochtwaarde niet beschreven. Heb je last van rookvorming? Probeer eens een ander product om te kijken of dit het beter maakt.

Zweedse Pellets

Onze houtpellets hebben een vochtwaarde van maximaal 10%. Ook hierin komt dit Zweedse product als beste pellet uit de bus.