Nog één keer bemesten voor de winter

In de winter ben je dan misschien minder buiten, het uitzicht op je tuin mag nog steeds een mooi plaatje zijn. Bemest je gazon nog een laatste keer in het najaar, zodat het gewapend is tegen de winterkou.

Met een goede najaarsbemesting maak je je gras ijzersterk. Dankzij een dicht gazon krijgen onkruid en mos minder kans, en je gazon blijft er de hele winter lang mooi uitzien.

De ideale herfstbemesting

DCM Gazonmeststof Najaar is ideaal voor de laatste bemesting van het jaar. Het bevat:

  • ijzer en magnesium, voor intense groenkleuring
  • fosfor, voor een goede wortelvorming
  • kalium, voor een sterk gazon

Tip

Naast bemesten hoort ook bekalken bij de najaarsverzorging van je gazon. DCM Groen-Kalk® ontzuurt de bodem, waardoor het gras voedingsstoffen beter opneemt. Bovendien remt ontzuring van de bodem de mosgroei af tijdens de wintermaanden. De ideale periode om te bekalken is vanaf oktober, na de najaarsbemesting.

Een stapje voor op mos en onkruid

Een goede najaarsverzorging doe je niet alleen om tijdens de wintermaanden van een mooie tuin te kunnen genieten. Ook na de winter pluk je er de vruchten van. Want wie het hele jaar door een sterk en dens gazon heeft, verkleint de kans op mos en onkruid in het voorjaar. Een start met grote voorsprong dus, want een verzwakt gazon herstellen hoeft alvast niet op je to-do-lijstje.

Tip

Maai het gras voor de winter iets minder kort (5 à 6 centimeter). Dat maakt het nog moeilijker voor mos en onkruid om door te breken.